het gekke dierenpad

Op zondag 10 oktober 2021 vanaf 1300 uur Linde Peer Hoppestraat in het lachende bos.

Nieuw wandelpad voor kinderen +- 2 km en een opdrachtenpad met ongeveer 17 opdrachten.

ingericht door de kunstkring .

Enkele verduidelijkingen ivm de nieuwe lidkaarten/PVC-lidkaarten 


Nieuwe leden:  Clubs moeten ons geen lijst met nieuwe leden doorsturen met verzoek om PVC-kaarten aan te maken.  De clubs geven de nieuwe leden een voorlopige papieren lidkaart en mutualiteitsattest. Met deze lidkaart kunnen ze zich inschrijven als lid op de tochten.  Maandelijks kunnen we op het secretariaat een lijst met alle nieuwe leden genereren. Op basis van deze lijst worden PVC-kaarten aangemaakt die rechtstreeks naar de leden wordt opgestuurd.  Mensen die nieuw lid werden in de club tussen 1/10 en 12/11 kregen al hun PVC-lidkaart thuis gestuurd.  Half december trekken we een nieuwe lijst om naar de drukker te sturen, zodat de mensen de PVC lidkaart nog voor nieuwjaar ontvangen. 

  
Leden met status niet-actief die betalen: voor deze leden zal u in het pakket kaarten geen PVC-kaart vinden. Clubs printen voor deze leden een voorlopige papieren lidkaart en mutualiteitsattest. Maandelijks kunnen we op het secretariaat een lijst met alle leden die van niet-actief naar betaald zijn gegaan genereren. Ook voor deze leden wordt een PVC-kaart aangemaakt die rechtstreeks naar de leden wordt gestuurd. 


Adreswijzigingen: Gezien er op de PVC-lidkaarten geen adres meer is afgeprint, is het niet nodig om bij adreswijzigingen nieuwe kaarten te printen.  Belangrijkste is dat het adres correct in de ledendatabase is opgenomen.  Dit is niet alleen van belang voor verzending van ons tijdschrift maar ook voor de verzekering. 

 
Fouten in de naam of verlies van lidkaart:  de club of het lid dient het secretariaat te verwittigen zodat we een nieuwe lidkaart kunnen aanmaken.  Bij verlies van een lidkaart kan de club indien nodig een voorlopige papieren lidkaart afprinten. Maar melding aan het secretariaat blijft nodig opdat we een nieuwe PVC-lidkaart kunnen drukken.  

Open Monumentendag 2019 in Bocholt

Sint Adrianusùarkt bij de Sevensmolen

 

Op 8 september gaat de 31ste editie door van Open Monumentendag met als thema "Kunst en entertainment".

Daarom organiseert de Kauliller Molenvrienden samen met de gemeente Bocholt Dienst Erfgoed en talrijke vrijwilligers van 10.00 tot 17.00 uur de St. Adrianusmarkt.

Programma "Sevensmolen"

* van 6u30 tot 14.00 u : ij-nschrijven St. Adrianuswandeling van 3 km (rolstoelvriendelijk) of 6, 8 en 11 km. Prijs 1.50 euro

* 10.00-17.00u : Oogstfeest en kunst bij de molen : marktstandjzs met veVrkoop van lokaal geoogste groete, fruit en bloemen.

* Voorstelling van de "zadenbib" Noord Limburg vanaf nu ook in Bocholt.

*In een zadenbib kan je zelf geoogste zaden binnenbriengen en/of meenemen. Je vindt er zaden van eetbare planten, medicinale planten, sieplanten, bloemen, vergeten groenten, kruiden. Iedereen die zelf zaden oogst en hiervan een overschot heeft, kan deze naar de zadenbib brengen. U leent dus zaden van andere tuiniers.

Het zadenrek staat vanaf 9 september opgesteld in bib "de Pirool", maar je kan op deze markt al kennismaken met het concept.Op hun stans vind je dus allerlei zaden en planten?-. Heb je zelf zaadjes van inheemse planten, breng ze dan naar deze stand zn je kan ruilen.

* "Kunst bij de molen"  met bocholter kunnen kunstenaars die werken met natuurlijke materialen.

* Vanaf 10 uur rondleiding in de molen

* Ook kinderen zijn van harte welkom. De molenaars voorzien leuke activiteiten voor hen rond het malen en de molen en er zijn ook heel wat volksspelen voor hen zoals steltlopen, een sjoelbak, hoefijzer werpen en nog zoveel meer.

* Stand van Toerisme Bocholt en Molennetwerk Kempen-Broek en Regionaal Landschap Kempen en Maasland.

*Heel de dag doorkan je op onze gezellige maktplaats bij de molen kennismaken met eigen streekproducten, zoals het Luysenbrood, bakkemoezevlaai, vlaaien, honing....

* Vermites St. Adrianus de patroonheilige is van brouwers, zal he heerlijk gerstenat van Brouwerij Martens rijkelijk vloeien.

* Er worden ter plaatse lekkere pizza's gebakken door de molenaars en vlaaien door bakker Jack.

FAMILIENIEUWS- OVERLIJDENSBERICHT.

Op 04 maart 2021 is zachtjes van ons heen gegaan Rik SIMONS.

Rik was een rustige, stille, maar zeer bewuste en trouwe wandelaar en lange tijd lid van onze wandelclub.

Wij wensen de echtgenote, kinderen, kleinkinderen en de hele familie sterkte in deze moeilijke tijd.

 

 

 Vlaamse wandelfederaties heten voortaan Wandelsport Vlaanderen vzw

 

AKTIVIA vzw, VWF vzw en VVRS vzw bundelen zich voortaan onder de nieuwe naam Wandelsport Vlaanderen vzw. De nieuwe naam is samen met het nieuwe logo, dinsdag 17 november 2015 voorgesteld tijdens een plechtig persmoment in het Sportimonium van het Bloso centrum domein Hofstade.  De recreatieve wandelsport, ontstaan in de begin jaren ’70 (vorige eeuw) is vandaag de dag uitgegroeid tot een professionele organisatie van 350 wandelclubs en 62.000 leden over heel Vlaanderen.

Wandelen is GEZOND, op zich niet nieuws.

De huidige stresserende maatschappij eist haar tol … we worden er alsmaar op gewezen er een gezonde levensstijl op na te houden, aan beweging te doen en sociale contacten te ondernemen. Wandelen leent zich hier uitstekend toe. Meer zelf, recreatief WANDELEN is een absolute hype! Jaarlijks wint de wandelsport nog aan belangstelling. Met meer dan 1.700.000 deelnames op jaarbasis is wandelen in de afgelopen jaren uitgegroeid tot DE recreatiesport bij uitstek. Talrijke media spelen in op het gegeven … wandelen is gezond … wandelen brengt u in beweging …

Wandelsport Vlaanderen vzw kiest resoluut voor een sportief en gezond imago :  “sociaal verantwoord wandelen “.

Wandelsport Vlaanderen wil de referentie zijn en het aanspreekpunt worden in Vlaanderen op gebied van wandelen in al zijn facetten. Doelstelling is de wandelsport en aanverwante sporten uit te bouwen in Vlaanderen op een ‘ sociaal verantwoorde’ basis met oog voor :

  • een gevarieerd wandelaanbod
  • een stap in de gezonde richting
  • wandelingen voor het hele gezin
  • een sportieve uitdaging op elk niveau

Nieuw logo, nieuwe website, nieuwe wandelkalender “Walking in Belgium”

Bij een nieuwe federatie hoort ook een nieuw logo. En het is nog niet alles, want vanaf nu tref je alle info op de gloednieuwe website www.wandelsportvlaanderen.be De website biedt een klare kijk op het wandelgebeuren, de wandelkalender en haar aangesloten wandelclubs. Je kan er evenzeer terecht voor info over veilig of sportief wandelen, trainingstips, opleidingen en zelfs wandelreizen. Ook de gesmaakte wandelverslagen en fotoreeksen welke een beeld brengen van de wandelorganisaties vind je er binnenkort terug. “ Walking in Belgium “ (www.walkinginbelgium.be), de wandelkalender bundelt voortaan meer dan 2000 wandelingen in gans België met alle inlichtingen om eraan deel te nemen.

Vlaanderen wandelt

Op 28 februari 2016 brengt: “ Vlaanderen Wandelt “ menig jonge en minder jonge wandelrecreant, de geoefende wandelaar tot de fanatieke hikers samen. In het kader van de gloednieuwe wandelfederatie " WANDELSPORT VLAANDEREN vzw "  zal de jaarlijkse Nationale Wandeldag doorgaan in Hofstade/Zemst. Het populaire Bloso-domein te Hofstade en de Mechelse groene rand bieden talrijke mogelijkheden om Vlaanderen Wandelt te laten uitgroeien tot een succesrijk wandelevenement. Een belevings- en wandelhappening waarbij alle aspecten van de wandelsport ruim aan bod komen. www.vlaanderenwandelt.be

 WANDELSPORT VLAANDEREN vzw, een passie voor wandelen. 

Mededelingen

 

                                   Vrije Vlaamse Recreatiesporten vzw

De RECREATIEVE Wandelsport.   

Bedrijfsstraat 10 Bus 3 – 3500 Hasselt

Tel: 011/24.78.20 – 011/24.78.21

Email: info@vvrs-info.be

Web: www.vvrs.be

 

            Hasselt, postdatum

 

Betreft: Wij zijn op zoek naar …….

 

Beste clubleders,

 

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde mensen die ons, het bestuur van Uw federatie, de V.V.R.S. vzw willen komen versterken.

 

Nadat Dhr René Cox omwille van gezondheidsredenen een stapje terug zette heeft nu Dhr Adelin Poelmans omwille van arbeids- en familiale omstandigheden zijn ontslag aangeboden. Dus dat betekent dat we op korte termijn zijn terug gevallen op nog 7 geëngageerde enthousiastelingen om Uw federatie in goede banen te leiden en te houden zo.

 

Jullie begrijpen dat dit voor ons een enorme werklast met zich meebrengt en hopen dan ook dat er binnen jullie bestuur of zelfs leden van Uw club er mensen zijn die zich geroepen voelen om ons team te komen vervoegen. Ik geef nog even mee dat computerkennis meegenomen, veel zaken gebeuren via dit medium. Ook is het statutair voorzien dat een kandidaat één (01) jaar een zogenaamde proefperiode meedraait en dan uiteindelijk zal voor-gedragen worden. Ook kan een club slechts één persoon afvaardigen in onze R.v.B.. Wat gebeurt er concreet: U stelt zich nu kandidaat, U word voorgesteld op de eerstvolgende R.v.B. en zal dan in 2014  op de Algemene Statutaire Vergadering voorgedragen worden om via stemming volwaardig lid te worden van de Raad van Bestuur V.V.R.S. vzw.

 

Heb a.u.b. geen schrik voor één functie binnen onze Raad van Bestuur en Federatie.  Indien er toch nog enige twijfel daaromtrent is aarzel niet om contact op te nemen voor een verkennend gesprek. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!!! Wij verwachten Uw inschrijving(en) vòòr 15/02/2013.

 

Ik hoop dat na dit schrijven er toch een aantal mensen zijn die zich geroepen voelen, wij zullen deze dan ook met open armen ontvangen en opvangen. Versterk Uw federatie en nogmaals er is geen reden tot enige angst voor wat er op U afkomt.

 

Namens de Raad van Bestuur,

 

Met sportieve groeten,

 

 

 

Johan Molenberghs

Voorzitter.

Vrije Vlaamse Recreatiesporten vzw

 

Beste Clubbestuurders,

 

Volgende aanvullende informatie werd ons bezorgd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Misschien kan u dit communiceren naar alle wandelaars.

 

Het wildbeheer en ook het everzwijnbeheer wordt conform de wetgeving uitgevoerd door de wildbeheereenheden (WBE’s). Een WBE heeft een afgebakend werkingsgebied waarin zij de verschillende wildsoorten beheren. Deze WBE’s zullen de everzwijnpopulatie op een maatschappelijk aanvaardbaar niveau houden.

 

Wanneer er jachtactiviteiten plaatsvinden in gebieden die door recreanten worden gefrequenteerd dan kunnen de jagers de jachtactiviteiten aankondigen met waarschuwingsborden (te vinden op ANB-website : http://www.natuurenbos.be/~/media/Files/Themas/Wildbeheer/Nuttige%20informatie/aankondiging%20jacht.jpg )

 

Voor wat betreft de recreanten :

 

recreatieve activiteiten, zoals wandelen, maken gebruik van de toegankelijke paden en wegen in de groene gebieden. Everzwijnen zullen deze paden, die veel door mensen gebruikt worden, mijden. Everzwijnen zijn banger van mensen dan omgekeerd. Wanneer men toch everzwijnen zou tegenkomen, geef ze dan ruim baan. Men moet als recreant op de hoede zijn voor een moederdier met biggen. De moeder zal haar biggen immers beschermen wanneer ze zich bedreigd voelt door de aanwezigheid van mensen.

 

Honden moeten overal en steeds aan de leiband lopen. Aldus kan er geen probleem ontstaan dat een hond een everzwijn in het nauw zal drijven en zal aangevallen worden.

 

Groeten

An Van Caekenberghe
sportfunctionaris

Sportdienst provincie Limburg
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt
tel. 011 23 72 56

OPGELET: onze e-mailadressen zijn gewijzigd sinds 1 december 2012: an.vancaekenberghe@limburg.be

 

'De bovenvermelde berichten/tekst en bijlagen verbinden de provincie Limburg op geen enkele wijze, tenzij anders werd overeengekomen bij een schriftelijke overeenkomst of tenzij zij later worden bevestigd bij een overeenkomstig de wettelijke voorschriften ondertekende brief. Evenmin kan de provincie Limburg aansprakelijk worden gesteld op grond van de inhoud van deze berichten/tekst en bijlagen.'

 

Hans Hendrickx

 

Administratief Coördinator

V.V.R.S. vzw

--------------------------------------------------

Tel: 011/24.78.21

Email: hans.hendrickx@vvrs-info.be

Web: www.vvrs-info.be

--------------------------------------------------

Vrije Vlaamse Recreatiesporten vzw

Bedrijfsstraat 10 BUS 3

3500 HASSELT

Ga terug naar "Startpagina" : Clubindex