Kerstwandeling 2018

Op Kerstdag stappen in Kaulille

Het is misschien voor veel wandelaars niet de gewoonte om op Kerstdag te gaan wandelen op een georganiseerde tocht. Toch weet de club Wandel Mee Breughel ieder jaar een grote menigte van wandelaars te motiveren om deze kersttocht bij hun te komen bijwonen. Het is dan ook dit jaar weer een enorme drukte in de vertrekzaal van de Chiro. De medewerkers hebben al hun handen vol om iedereen op zijn wenken te bedienen.

We schrijven vlug in en zorgen dat we op pad kunnen gaan voor de lus van 10A. In een mum van tijd bevinden we ons in de uitgestrekte bosgebieden van Kaulille. Mooie brede bospaden, afgewisseld met eenmanspaadjes bezorgen ons een oase van rust. Daarbij worden onze longen gevuld met ongelooflijk zuivere lucht en vliegen de calorieën, die we gisteravond tijdens het kerstdiner hebben opgedaan, er weer vlotjes af. Het pad leidt ons verder langs een grote plas die ontstaan is door vroegere zandwinning en even verder bereiken we terug de vertreklocatie.

 

Hier wordt zeer hard gewerkt om de hongerigen te spijzen met boekweitkoek, stoemp met spek, boterhammen met spek, eieren met spek en noem maar op. Het wordt allemaal gretig verorberd alsof het een kerstdiner is.

Na ook ons deel binnen gewerkt te hebben gaan we voor het tweede gedeelte van de kersttocht en doen er nog eens 8km bij. Op deze route is er iets meer afwisseling van bos en agrarische landerijen. We bereiken de Breugelhoeve van waaruit een leuke en leerrijke landbouwroute vertrekt waarbij je kennismaakt met het boerenleven. Je kan hier al wandelend met kinderen leuke doe-opdrachtjes en wist-je-datjes oplossen. Een beetje verder passeren we de Sevensmolen die gebouwd werd in 1891 en door verschillende renovaties nog in uitstekende staat verkeert.

Zo zijn we weer terug op de vertrekplaats waar nog veel wandelaars mekaar de beste kerst- en eindejaarswensen overmaken. We hebben grote bewondering voor de vele helpers die op deze kerstdag hun beste beentje voorzetten om hun club ten dienste te staan. Petje af aan bestuur, medewerkers en uitpijlers voor deze puike organisatie en wensen hen al evenveel succes op de komende Nieuwjaarstocht en de 1ste  woensdagtocht.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise