Vlaanderen wandelt te Hofstade

Meer dan 12.000 wandelliefhebbers trokken op deze dag hun wandelschoen-tjes aan, waarvan Wandel Mee Brueghel heeft deelgenomen met 40 Breugeliaantjes. Voor informatie zie onderstaande informatie en geniet van de sfeerfoto's van deze wandeltocht

Geschreven door op 28-02-2016

Vandaag was het “wandelhoogdag”, de traditionele “Nationale Wandeldag”, is nu Vlaanderen Wandelt. Een symbolische overgang van de winter naar de lente. En nu op één locatie in Vlaanderen “gecentraliseerd”. De fusie met alle Vlaamse wandelfederaties heet “Wandelsport Vlaanderen”. Een unieke samenwerking, een nieuwe start voor alle wandelaars, vandaag met een “wandelhappening”.

Het Bloso centrum - Domein in Hofstade – Zemst nabij Mechelen was de “place to be”. Er was een ruime gratis parking, ook waren er pendelbussen voorzien van het station Mechelen naar de startzaal, en ook te gebruiken voor de stadswandeling door de stad Mechelen.

Er was voor elk wat wils voorzien : een wandeling van 4 km voor de – 12 jarigen met animatie - zoektocht en sport. Er was een stads- en natuurwandeling van 5 of 15 km in Mechelen. Mechelen heeft een prachtig historisch centrum, de Sint-Romboutskathedraal, het Begijnhof met de Mechelse brouwerij “het Anker” (met lekker bier), de Vismarkt, wandelen op het houten Dijlepad en er is nog veel meer om van te genieten. De 15 km kon wandelen in het groene Dijleland.

De 6 en 13 km stapten vooral door de natuur rond Hofstade. De 24 km was een stads- en natuurwandeling. Mechelen, Hofstade, het Blosodomein en de Leuvense Vaart met zicht op het dierenpark Planckendaal. De natuurwandelingen van 20, 28, 34, 37 en 42 km : stapten op het provinciaal Witloofwandelpad, in de Kamphoutse natuur, en de “groene gordel”, Steenokkerzeel... e.a.
Er was ook een GPS wandeling van 9 km. Natuur en bos, zonder pijlen doorheen het Blosodomein van Hofstade.

De Dijle en de Zenne, zijn belangrijke rivieren in deze natuur. De Brabantse Kouters, het Dijleland, allemaal behoren ze tot de Groene Gordel. Een aaneenschakeling van prachtige bossen, parken, tuinen, kasteeldomeinen, velden en charmante dorpjes en steden met kilometers prachtige wandelroutes doorheen een verrassende regio.

Vandaag was het met “Wandelsport Vlaanderen” genieten en ontdekken, van de natuur en cultuur. Hand in hand met alle wandelclubs voor jong en minder jong... Samen met de sportievelingen, de sporters, de avonturiers, de genieters. Voor de andersvaliden werd zeker ook aandacht geschonken. Wij vonden het samen met ongeveer 12.500 ingeschrevenen “super geslaagd”.

Ondanks dat er pijlen (bij de splitsing) “verdwenen” waren… was het toch leuk wandelen.
In de sporthal (site) kon men naar hartenlust genieten van hapjes en drankjes, workshops, animatie en info standen. Er viel doorlopend heel wat te beleven, en met een leuke muzikale afsluiter, was dit wandelfeest spijtig ten einde.

De genodigden (“vips”) werden door Wandelsport Vlaanderen in het “ Sportimonium, hartelijk ontvangen met een hapje en een drankje. Vlaams Minister van Sport, dhr. Muyters, had lovende woorden voor deze Vlaanderen Wandelt : hij citeerde : “Het is een gezonde mooie “sport”, toegankelijk voor iedereen”. Dhr. Jef Joosten (voorzitter van Wandelsport Vlaanderen) benadrukte nogmaals de mooie samenvloeiing van alle Vlaamse federaties, en dit is nog maar twee maanden bezig.

Zeker een dikke proficiat aan de organisators : wandelclub “Opsinjoorke Mechelen”, wandelclub “Tornado Boortmeerbeek”, wandelclub “Houtheimstappers Steenokkerzeel” en wandelclub “De Morgenstond Humbeek”, en de vele medewerkers van Wandelsport Vlaanderen. Ook dank aan de gemeente Zemst voor de ondersteuning. Zij werkten allen samen en realiseerden deze prachtige wandelhappening. Bedankt aan de vele “jonge” vrijwilligers, zonder hen zou dit niet mogelijk geweest zijn.

En vooral proficiat aan alle jeugdige wandelaars, een dikke pluim. Zij zijn de toekomst van de wandelsport. Dank aan alle sponsors en standjes, met leuke gadgets en goede info. Dit was de eerste, en zeker een succesrijk wandel- en belevingsevenement. Waar alle aspecten van de wandel”sport” ruim aan bod zijn gekomen.

EEN PASSIE VOOR WANDELEN, GEWOON BLIJVEN DOEN, ONDER WELKE VORM OOK!

Tot volgend jaar voor een nieuwe “Vlaanderen Wandelt”... wij kijken er nu al naar uit.

Verslag : Karin Moens

Fotoreportage, kids, gps-tocht, receptie en medewerkers start (Frans Deflem) 
Fotoreportage, 17 km natuurwandeling, infostands (Patrick Olivier) 
Fotoreportage, medewerkers rustpost Berg - lange afstand(Willy Palmkoeck) 
Fotoreportage, medewerkers rustpost Schiplaken - lange afstand (Chris/Anny)
Fotoreportage, lange afstand (Birger Coulier) 
Fotoreportage, (Marc Lauwaert) 
Fotoreportage, (Rene Depuydt)
Fotoreportage, (Rosa van de Voorde

Orde van de Gouden Palm

In onderstaande dia-show wordt onze secretaris Jan Brouwers door de voorzittter Johan Molenberghs gefeliciteerd en opgenomen in de lijst van de Gouden Palm. In deze lijst komen de personen voor, die een extra steentje aan de wandelsport hebben bijgedragen. Reden voor deze opname is :

* Gedurende 25 jaar alleen alle wandeltochtn uitgepijld. Nu en dan vergezeld van een cluggenoot. Na de tocht waren de pijlen binnen de week opgeruimd.

   Gemiddelde van 18 wandelingen gedurende 25 jaar uitgepijld.   

    Minimaal 5 verschillende afstanden.

   Wandeltochten van 40 km, 80 km en 100 km uitgepijld gedurende

   5 jaren.

* Gedurende 25 jaar altijd klaargestaan om de zalen klaar te zetten

   en na de tocht, deze dan ook op te ruimen.

* Gedurende 25 jaar klaar gestaan om alle strubbelingen op te

   lossen.

Zo kunnen we nog bladen volschrijven.

Proficiat Jan, je hebt het zeker verdiend.

25 Jarig bestaan

Trofee uit handen van hr. Van Hissenhoven, secretaris van de VVRS, omwille van ons 25 jarig bestaan.. Deze trofee werd uitgereikt op de Algemene Vergadering in 2012

300.000ste wandelaar bij Wandel Mee Brueghel

 

In onderstaande diashow de 300.000ste deelneemster. Haar naam is :

Mevr. Stinckens Madeleine uit Bocholt. Zij heeft de taak op zich genomen om de winnaar te trekken uit de deelnemers aan het "Raden van het gewicht van de hesp".

Er waren 19 deelnemers die het juiste gewicht geraden hadden. Het gewicht van de hesp is 8.9 kg.

Zij trok uit deze deelnemers de winnaar . Het is geworden :

Hr.Grielens Willy aangesloten bij onze wandelvrienden "Zandstappers Wechelderzande".

Een dikke proficiat en geniet ervan.

300.000ste wandelaar tussen bestuursleden

Stinckens Madeleine trekt het lot

Zij leest de winnaar van de hesp voor

De winnende prijs van 8.945 kg.

Ga naar : Wandel Mee Brueghel 

  

Ga naar : Clubindex 

Met vriendelijke groet,

Jan Daniels