Geschiedenis

Linde Peer

 

Wellicht vergaderden de mensen in die hoek van Peer bij een lindeboom, die stilaan het centrum van de nederzetting werd en zijn naam aan het gehucht gaf.

 Geschiedkundigen vermeldden Linde in 1634 naar aanleiding van het oprichten van een schans. De Sint-Lambertusschutterij was in 1652 actief, maar bestond waarschijnlijk reeds langer. In 1851 werd Linde een zelfstandige parochie.

 Donatuskapel

 De Donatuskapel is een rechthoekige kapel met driezijdige absis, ze is bekroond met een dakruiter. Zij was destijds de eerste kerk van Linde. In de 17e eeuw woonde Andreas Smets, een kluizenaar, bij de Donatuskapel. Hij onderhield de kapel, gaf de kinderen onderwijs en leerde hen gebeden. In 1858 werd de huidige parochiekerk, toegewijd aan O.-L.-Vrouw Onbevlekt Ontvangen, gebouwd.

 De preekstoel van deze kerk bevat prachtig houtsnijwerk met als thema “de bergrede”.

Het Lindemanneke

Wandel Mee Brueghel vzw

Junitocht 

09 juni 2018 

 

Vertrek vanuit "Racing Peer"

Lindebos

B 3990 Linde Peer

 

Deze wandeling gaat in hoofdzaak door bos en landelijke wegen. De wandelaar kan een keuze maken naar zijn eigen mogelijkheden en dit uit een wandelmenu van 4 - 8 - 10 - 15 of 18 km. Na een fikse wandeling gelopen te hebben kan men samen met wandelgenoten genieten van een lekker hapje of drankje en dit aan zeer democratische prijzen. Alzo kan men zijn sociale kontakten verbreden.

Op deze dag kan men ook een bezoek brengen aan en bos met figuren van sneeuwwitje en de zeven dwergen. Verder zijn er ook nog huitsculpturen van vogels.

De kleinste afstand is geschikt voor mindervaliden en kinderwagens.

 

Wandel Mee Brueghel vzw

Junitocht 2017

Zaterdag 10/06/2016

 

Vertrek vanuit "Racing Peer"

Lindebos

B 3990 Linde Peer

 

Deze wandeling gaat in hoofdzaak door bos en landelijke wegen. De wandelaar kan een keuze maken naar zijn eigen mogelijkheden en dit uit een wandelmenu van 4 - 8 - 10 - 15 of 20 km. Na een fikse wandeling gelopen te hebben kan men samen met wandelgenoten genieten van een lekker hapje of drankje en dit aan zeer democratische prijzen. Alzo kan men zijn sociale kontakten verbreden.

Op deze dag kan men ook een bezoek brengen aan en bos met figuren van sneeuwwitje en de zeven dwergen. Verder zijn er ook nog huitsculpturen van vogels.

De kleinste afstand is geschikt voor mindervaliden en kinderwagens.

 

 

Wandel Mee Brueghel vzw

Junitocht 2016

Zaterdag 04/06/2016

 

Vertrek vanuit "Bivakplaats Chiro"

Steenakkerstraat

B3950 Kaulille

 

Deze wandeling gaat in hoofdzaak door bossen en landelijke wegen. De wandelaar kan een keuze maken naar zijn eigen mogelijkheden en dit uit een wandelmenu van 4 - 8 - 10 - 15 of 20 km. Na een fikse wandeling gelopen te hebben kan men samen met wandelgenoten genieten van een lekker hapje of drankje en dit aan zeer democratische prijzen. Alzo kan men zijn sociale kontakten verbreden.

De kleinste afstand is geschikt voor mindervaliden en kinderwagens.

 

Juni-tocht 2015

Welkom aan onze sympathysanten en leden van de wandelclub op onze Juni-tocht. Deze wandeling gaat door op 06 juni 2015 en vertrekt vanuit 't Schoolke, St Jozefswijk te Kleine-Brogel. De tocht gaat door op rustige boswegen en landbouwwegen met een biotoop van weilanden en akkers, ver weg van alle drukte. Een wandelmenu van 4-8-10-15 en 17 km wordt ons aangeboden, waarbij de kleinste afstand geschikt is voor rolstoelpatienten. De inschrijvingen vinden plaats van 7.00 uur tot 15.00 uur. Kijk via onderstaande link, naar sfeerbeelden van deze wandelin, die doorgaat in dezelfde omgeving als onze 6de woensdagtocht.

 

Sfeerbeelden Kleine-Brogel 6de woensdatocht 13

Resultaat 2015

 Op deze dag passerden er 344 deelnemers de inschrijftafel. Het zonnetje heeft ons zeker niet in de steek gelaten. Temperaturen van 35°werden er gemeten in de auto, echter 41°C gaf de temperatuurmeter aan tegen de muur.

In de morgen was het druk, maar echter hoe de dag vorderde slonk het aantal deelnemers. De temperatuur ging gestadig de hoogte in.

Ga naar : Wandelen

Ga naar : Clubindex