Vlaamse wandelfederaties heten voortaan WANDELSPORT VLAANDEREN vzw.

Wandelen is GEZOND, op zich niet nieuws.

De huidige stresserende maatschappij eist haar tol … we worden er alsmaar op gewezen er een gezonde levensstijl op na te houden, aan beweging te doen en sociale contacten te ondernemen. Wandelen leent zich hier uitstekend toe. Meer zelf, recreatief WANDELEN is een absolute hype! Jaarlijks wint de wandelsport nog aan belangstelling. Met meer dan 1.700.000 deelnames op jaarbasis is wandelen in de afgelopen jaren uitgegroeid tot DE recreatiesport bij uitstek. Talrijke media spelen in op het gegeven … wandelen is gezond … wandelen brengt u in beweging …

Wandelsport Vlaanderen vzw kiest resoluut voor een sportief en gezond imago : “sociaal verantwoord wandelen “.

Wandelsport Vlaanderen wil de referentie zijn en het aanspreekpunt worden in Vlaanderen op gebied van wandelen in al zijn facetten. Doelstelling is de wandelsport en aanverwante sporten uit te bouwen in Vlaanderen op een ‘ sociaal verantwoorde’ basis met oog voor :

• een gevarieerd wandelaanbod
• een stap in de gezonde richting
• wandelingen voor het ganse gezin
• een sportieve uitdaging op elk niveau

Nieuw logo, nieuwe website, nieuwe wandelkalender “Walking in Belgium”

Bij een nieuwe federatie hoort ook een nieuw logo. En het is nog niet alles, want vanaf nu tref je alle info op de gloednieuwe website www.wandelsportvlaanderen.be De website biedt een klare kijk op het wandelgebeuren, de wandelkalender en haar aangesloten wandelclubs. Je kan er evenzeer terecht voor info over veilig of sportief wandelen, trainingstips, opleidingen en zelfs wandelreizen. Ook de gesmaakte wandelverslagen en fotoreeksen welke een beeld brengen van de wandelorganisaties vind je er binnenkort terug. “ Walking in Belgium “ (www.walkinginbelgium.be), de wandelkalender bundelt voortaan meer dan 2000 wandelingen in gans België met alle inlichtingen om eraan deel te nemen.

Vlaanderen wandelt

Op 28 februari 2016 brengt: “ Vlaanderen Wandelt “ menig jonge en minder jonge wandelrecreant, de geoefende wandelaar tot de fanatieke hikers samen. In het kader van de gloednieuwe wandelfederatie ” WANDELSPORT VLAANDEREN vzw ” zal de jaarlijkse Nationale Wandeldag doorgaan in Hofstade/Zemst. Het populaire Bloso-domein te Hofstade en de Mechelse groene rand bieden talrijke mogelijkheden om Vlaanderen Wandelt te laten uitgroeien tot een succesrijk wandelevenement. Een belevings- en wandelhappening waarbij alle aspecten van de wandelsport ruim aan bod komen. www.vlaanderenwandelt.be

Dit is de website van Wandelsport Vlaanderen, waar wij vanaf 01 januari 2016 deel van uitmaken. Op deze website vindt je alles , wat je nodig hebt zoals :

Wandelkalender 2016 etc.

Open hem en doe ervaring op met de website..

 

Veel leesplezier

 

groetjes,

 

de voorzitter

Wandel Mee Brueghel vzw

 

 

 www.wandelsportvlaanderen.be

Ga naar : Clubindex