Je hebt zelf veel gewandeld, met vrienden, met je partner en dan zijn er de kinderen. Je bent de eerste jaren druk met de kinderen maar na verloop van tijd trekt het wandelen toch weer. Je besluit om met de kinderen op stap te gaan en merkt dat de kinderen het na een uurtje weer gezien hebben. Zo wordt voor vele wandelaars hun favoriete hobby op een laag pitje gezet terwijl dat helemaal niet nodig is. Op deze pagina wandelingen voor en met kinderen, wandeltips en wandelvakanties met kinderen.

Bolderkarren

Wandelen met kinderen vergt aanpassingsvermogen maar kan voor ouders en kinderen een hele leuke en ontspannen bezigheid zijn. Om met jongere kinderen op stap te kunnen gaan zijn er goede bolderkarren te koop en op een enkele locatie ook te huur.

Links over bolderkarren

Praktikar
Lichtgewicht, opvouwbare bolderkarren
opvouwbare wandelwagens de Rambler bolderkarren
Tweedehands bolderkarren op marktplaats.nl

Boeiende omgeving

Kinderen zijn geen kilometervreters - geen Pieterpadlopers - maar kunnen oprecht genieten van het buiten zijn en wandelen in de natuur. Maak het leuk voor ze dan groeit de afstand met de kinderen mee. Kies een afwisselende omgeving waar kinderen veel kunnen ontdekken: vlinders, insecten en bloemetjes. Bij een wandelroute langs watervalletjes, beekjes of riviertjes raken kinderen helemaal niet uitgekeken. Afgezien van de vele insecten die er vaak zijn, kunnen ze er pootje baden, spelen en dammetjes bouwen.

Kinderroutes:

In het grensgebied van Gelderland, Overijssel en Duitsland is een grote keuze aan kinderwandelingen: speurtochten, spooktochten en historische wandelingen. Meestal moet er een boekje met beschrijving aangeschaft worden voor deze wandelingen. Ook elders in Nederland vind je leuke wandelingen voor kinderen.Kinderwandelingen Trouw

Actieve vakanties met kinderen

Er zijn in Nederland verschillende aanbieders voor meerdaagse (kinder)wandeltochten. Op trektocht met een ezel, een georganiseerde wandelvakantie voor het gezin, groepsreizen voor gezinnen en wandelvakanties speciaal voor éénoudergezinnen.

 

Wandelen met een ezel

Wandelen met een ezel is helemaal te gek voor kinderen én hun ouders. Door bossen en weiden, over bergen en ongebaande paden. Kinderen vanaf 5 jaar lopen zonder problemen kilometers achter elkaar met hun maatje. Beetje moe? Dan zet je het kind op de ezel! Ouders genieten van het prachtige landschap en van een heerlijke wandeltocht. Lees meer hierover bij

Ezeltjetrekje

Links voor kinderwandelvakanties


Ezelstal de Edelingen - wandeltochten met een ezel
Ezeltjetrekje
Manzara - met of zonder ezel, voor jong en oud in Cappadocie-Turkije.
Sinbad Reizen - diverse actieve vakanties met kinderen
Gabrielle Pot Reizen - speciale wandelreizen voor ouders & kinderen
Magical Tours - Bergvakantie voor één-ouder gezinnen in de Franse Pyreneeen
SNP - Nieuws voor actieve families
Gids betaalbare vakanties 2006


Bergwandelen, reizen met kinderen, actieve vakanties
Als het wandelen met kinderen bevalt, zal het zich zeker niet beperken tot dagwandelingen of meerdaagse tochten in Nederland. Daarom geven we hier tenslotte een aantal links met informatie over reizen met kinderen, bergwandelen met kinderen en actieve vakanties met kinderen.

Algemene links


Wandelen en klimmen met kinderen
Ouders online - actieve vakanties voor kinderen
Samen op vakantie met kinderen van 0 tot 12 jaar
Reizen met kinderen

 

Ga naar : Inform. Wandelen

 

Ga naar : Clubindex