VLAANDEREN WANDELT LOKAAL te Peer.

Onze wandelclub neemt deel aan VLAANDEREN WANDELT LOKAAL op 25 april 2021. Dit betekent wij nodigen iedereen uit om die dag te komen wandelen. Nodig kennissen en vrienden uit om die dag te komen wandelen, vertrek is parochiezaal PEER centrum Kloosterstraat vanaf 0700 tot 1400 uur. Afstanden 3,5,7 en 10 km. Alles zal  coronaproef verlopen, wij volgen de opgelegde maatregels op de voet en moest er geen toelating zijn zoals op huidig ogenblik zullen de pijlen langer blijven hangen zoals bij onze 1° coronawandeling van 01 maart tot 28 maart.

Nieuwe leden kunnen alle informatie bekomen bij ons bestuur.

Wandelen is zeer goed voor onze gezondheid zeker in de huidige toestand

Wandel Mee Brueghel vzw

 

Wandel Mee Brueghel vzw organiseert zijn eerst corona-proof wandeling. De wandeling vertrekt vanop de parking van Breughelhoeve, Weyerstraat 1, 3990 Grote-Brogel. De wandeling loopt in hoofdzaak door landbouwgebieden en verder is het een bosrijke omgeving. We maken gebruik van duidelijke uitpijling waarop iedere pijl een sticker van Wandel Mee Brueghel is gekleefd.

We hebben voor ieder wat wils en zijn er afstanden voorzien van 4 – 8 of 11 km. De kleinste afstand is geschikt voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. De pijlen zullen hangen van 1 maart 2021 tot en met 28 maart.

Zoals de veiligheid op corona voorschrijft zal er geen inschrijving of kontroleposten zijn. Men mag eveneens maar in groepjes van max. 4 wandelen.

Neem drinken en wat eten mee voor onderweg en dump deze niet in de natuur. Neem het mee terug naar huis of dump het in de vuilbak als die ergens naast de weg staat. De natuur is mooi en hou deze dan ook zo.
We wensen je allen veel wandelgenot .

Namens,

Bestuur Wandel mee Brueghel vzw

AFGELASTEN TOCHTEN 

Beste wandelvrienden,

 

Wandelsport Vlaanderen heeft, naar aanleiding van de geldende coronamaatregelen, beslist om al haar officiele wandeltochten te annuleren tot 02 april 2021.

Op hun site, kan je steeds alle informatie terug vinden, ook waar er door de clubs coronawandelingen ingericht worden. Dit doe je op de volgende wijze:

www.wandelsportvlaanderen.be vervolgens klik je op wandelkalender, daarna op wandelblog dan zie je permanente parcours, daar zie je elke coronawandelingen.

Hou het veilig en gezond en hopelijk tot binnenkort ,

het bestuur

 Dit zijn de regels opgelegd door Wandelsport Vlaanderen en gelden voor zowel de "Medewerker/Vrijwilliger" als voor de "Deelnemer/Wandelaar".

 

1 Houdsteeds 1,50 meter afstand van iedere persoon buiten je huishouden.

2 Volg de richtlijnen van de organisatie, de pijlen en de informatieborden.

3 Probeer je gezicht niet aan te raken.

4 Wandel niet en blijf thuis als je symptonen het die op COVID-19 kunnen wijzen (grieperig gevoel, koorts, hoesten,kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid). Ga pas weer wandelen als het mag van je aerts.

5 Wandel ook niet als een huisgenoot symptonen heeft of positief getest heeft op het virus. Ga pas weer wandelen als het mag van je arts.

6 Heb je verhoging gehad van je lichaamstemperatuuren ben je weer koortsvrij?

Rust nog even langals het aantal dagen dat je koorts had. Na bv 3 dagen koorts, mag je nog 3 dagen niet vrij sporten, vanwege het risico op een hartontsteking.

7 Houd er rekening mee dat de toiletten niet op allel locaties toegankelijk zijn. Houd rekening met de richtijnen van de ledewerker. Was je handen na het toiletbezoek grondig (20 seconden) met water en zeep. Droog je handen met papieren doekjes of een droogtoestel, niet met een gedeelde handdoek.

Neem geen sporttassen mee naar de inschrijvingszone van de wandelorganisaties. Kleed je thuis om of in je eigen wagen.

9 Moet je hoesten of niezen, doe dit dan in een papieren zakdoekje of je elleboogplooi.

10 Blijf niet onnodig hangenom te socializeren in de inschrijvingszone. Vertrek onmiddellijk na inschrijving voor de wandeling.

11 Aanvaard geen zoen, knuffel, hand, schouderklopje of high five van andere deelnemers.

12 Draag in de wachtrijrn van de inschrijfzone en de snitaire ruimte steeds een mondmasker. Eenmaal je wandelt kan het zonder.

13 Neem je de auto, rij dan alleen of enkel met huisgenoten die zelf gaan wandelen.